17 خرداد 1395 - 14:32 شناسه خبر: 4373 نسخه چاپی

لزوم مقابله با گسترش دامپینگ چین در نشاسته و گلوکز

لزوم مقابله با گسترش دامپینگ چین در نشاسته و گلوکز
درک شرایط فعلی کشور و مشکلات ناشی از رکود در همه لایه های اقتصادی کشور برای همگان ملموس است.از طرفی برخی از کشورها مانند چین اقدام به گسترش دامپینگ نم ...

درک شرایط فعلی کشور و مشکلات ناشی از رکود در همه لایه های اقتصادی کشور برای همگان ملموس است.

از طرفی برخی از کشورها مانند چین اقدام به گسترش دامپینگ نموده و با کاهش قابل توجه قیمت برخی از محصولات صادراتی خود مانند: نشاسته، گلوکز، مالتودکسترین، دکستروز مشکلات تولیدکنندگان داخلی را دو چندان کرده است.

این درحالی است که با وجود تولید محصولات فوق با بهره گیری از دانش فنی و امکانات و تجهیزات روز در داخل کشور متاسفانه بدلیل بالا بودن قیمت مواداولیه (گندم وآرد) و عدم توان رقابت با دیگر کشورها امکان صادرات نبوده و در مقابل نیز تعرفه پایین این محصولات منجر به واردات بی رویه محصولات مشابه گردیده به طوری که این امر موجب رکود بیشتر و تعطیلی تدریجی کارخانجات تولیدی در داخل خواهد شد.

در این میان پایین تر بودن تعرفه محصولات نهایی ازتعرفه موجود مواد اولیه آن محصول نیزقابل تامل است.

برای مثال محصولاتی از قبیل نشاسته های اصلاح شده(دکسترین)، گلوکز،مالتو دکسترین ، دکستروز و ... که از مشتقات نشاسته است با تعرفه 7 تا 20 درصدی و مواد اولیه این محصولات یعنی نشاسته خام با تعرفه 40 درصد می‌باشد.

لذا لزوم اقدام پیشگیرانه و جبرانی برای مقابله با دامپینگ کشورهای صادرکننده محصولات بر اساس مصوبه سال 1383 بسیار ضروری است.  برای نمونه کشور ترکیه در جهت مقابله با دامپینگ کشور چین نسبت به افزایش تعرفه محصولات از 25 درصد به 40 درصد کرده است.

    این انجمن با عنایت به مراتب فوق و فرمایش مقام معظم رهبری مبنی بر ممانعت از ورود کالاهایی که درداخل تولید میشود وبه منظور حمایت از تولید کنندگان و جلوگیری از توقف تولید داخل و مقابله با دامپینگ کشورهای رقیب پیگیری  افزایش تعرفه محصولات نشاسته ،گلوکزو مشتقات آن به 50 درصد را از سازمان توسعه تجارت و وزارت صنعت ،معدن وتجارت دردستورکارخود دارد وامیدواریم مسئولین ذیربط نیز کمال همکاری و مساعدت را در تحقق این مهم مبذول فرمایند.

 

دبیر انجمن صنفی کارفرمایی صنایع گلوکز، نشاسته و مشتقات

 محمدرسول مصائبی